Onderhoud

Een blokhut is een kostbaar bezit. Goed onderhoud van uw blokhut, tuinhuis of chalet is dan ook belangerijk. Door het goed te onderhouden gaat uw blokhut veel langer mee. Mocht het toch nodig zijn dan kunt u door reparaties de levensduur van uw blokhut verlengen.

Omdat de meeste blokhutten van hout zijn is het belangerijkste risico houtrot. Als hout wordt meestal vuren gebruikt. Dit is niet de meest duurzame houtsoort en gemiddeld gaat onbehandeld vuren buiten maar een jaar of 7 mee. Door voor bepaalde onderdelen andere houtsoorten te gebruiken of door het hout te behandelen kunt u deze levensduur echter aanzienlijk verlengen. Door verschillende technieken te gebruiken zoals impregneren en beitsen kan de levensduur vergroot worden..


Veel blokhutten worden geschilderd. Schilderen is niet alleen een goede methode om uw blokhut te beschermen, maar ook belangerijk voor de uitstraling van uw huisje.

Daarnaast kunt u een blokhutten ook zelf impregneren. Er zijn verschillende middelen op de markt om hout te impregneren.

Terug naar overzicht