Tuinhuis op maat

Een tuinhuis kan in alle maten worden geleverd. Enkele aandachtspunten voor het kopen van een tuinhuis zijn:

  • Tuinhuis dak; u kunt een keuze maken uit een platdak, lessenaarsdak, zadeldak of puntdak;
  • Ramen; er zijn verschillende soorten ramen. Maak een keuze uit lange ramen of hoge ramen;
  • undering; kies een fundering die het beste bij uw tuin past.

 

Tuinhuis dak

Het dak wat u kiest is belangrijk voor de uitstraling van uw tuin. Een platdak geeft een moderne uitstraling en veel vrijheid bij het plaatsen. Bij een lessenaarsdak heeft u 1 hoge wand en 1 lage wand. Dit is soms vervelend voor de buren die tegen het tuinhuis aan kijken. Het zadeldak heeft als kenmerk dat er 1 hoog punt is en 2 lage wanden. Dit geeft een specifieke uitstraling en moet passen binnen de tuin waar het huisje wordt geplaatst. Als laatste heb je het puntdak waarbij het tuinhuis 4 lage wanden heeft.

 

Tuinhuis ramen in wanden

Afhankelijk waar het tuinhuis voor gebruikt wordt is het verstandig om vooraf goed na te denken over welke ramen er geplaatst moeten worden in het tuinhuis. Wanneer je het tuinhuis wilt gaan gebruiken voor opslag van tuinspullen is het verstandig om voor hoge ramen te kiezen. Hierdoor gaat er geen ruimte verloren voor het eventueel plaatsen van de kasten. Als het tuinhuis dienst gaat doen als extra ruimte om te relax is het fijner om lage en brede ramen te kiezen. Hierdoor heeft u een mooi uitzicht over uw tuin. De kleur van een tuinhuis is natuurlijk ook belangrijk voor de uitstraling van uw tuin. U kunt kiezen uit diverse kleuren en beits soorten.

 

Tuinhuis fundering

De basis voor het goed kunnen bouwen van een tuinhuisje is natuurlijk de fundering. Dit is ook weer afhankelijk van de grondsoort. Wij adviseren de lokale hoveniersbedrijven of stratenmakers te raadplegen. Zij kunnen u de juiste adviezen geven over de fundering van uw tuinhuis. Hierdoor heeft u jarenlang plezier van uw nieuwe investering in de tuin. Tevens adviseren wij u om uw tuinhuis zo goed mogelijk te onderhouden.

 

Stel uw vraag via de chat of klik hier.